OK

بیوفیلم ها به طور طبیعی مرکب از گونه های میکروبی متعدد هستند (16) این microenviroment ها دائماُ در پاسخ به اختلالات فیزیکی از قبیل تحلیل رفتن فیلم و فشار تکاملی مانند هجوم نیچ و فشار غذایی تغییر می کنند. به هر حال بیوفیلم ها به صورت نسبتاُ استواری در مجموعه رشد می کنند. و به صورت کروی غیریکنواخت استوار می مانند و جعمییت حالت ارتجاعی و نفوذ خارجی از قبیل اختلال ضد میکروبی به دست می آورد.

کنترل پاتوژن های food-borne از قبیل استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا انتریکا نیاز به دقت بالایی دارند. زیرا این ارگانسیم ها می توانند بیوفیلم های ارتجاعی (جهنده) در سطح گسترش دهند (14و33). ریشه کن کردن آنها به طور معمول نیاز به استفاده از آلکالین یا دترجنت های اسیدی و یا ایدوفورها دارد (4). با این وجود تولید آلودگی و سمیت آنها و همچنین به وجود آوردن گونه های مقاوم میکروبی استفاده از این ترکیبات را محدود کرده است. استفاده از عوامل ضدمیکروبی طبیعی می تواند به عنوان یک جایگزین یا مکمل برای کنترل میکروارگانیسم ها باشند (26و30). کارواکرول یک اسانس ضروری است و در اسانس پونه کوهی، آویشن و مرزنگوش یافت می شود (1 و20). به طور کلی یک افزودنی غذایی سالم است (CFR172.515 ). (21)

این گیاه شیمی طبیعی به عنوان چاشنی در چندین فراورده از جمله آب نبات، آشامیدنی ها و آدامس مورد استفاده قرار گرفته است (11). کارواکرول همچنین دارای یک طیف وسیع ضد میکروبی موثر بر علیه باکتری ها، مخمر ها و قارچ ها می باشد (34، 31،6 و 2). پاتوژن هایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوس انتریکا وقتی در معرض کارواکرول قرار می گیرد، بیوفیلم آن ها خشک و غیر فعال می شود. کارواکرول یک بیوسیدال است که غشای باکتریایی را آشفته کرده و منجر به نشت خارج سلولی ATP و یون های پتاسیم می شود و سرانجام سلول می میرد (18، 19 و35).

با وجود طیف ضد میکروبی وسیع، عملکرد کارواکرول و دیگر اسانس های ضروری در محافظت غذایی به واسطه خواص آروماتیکی خود آنها محدود شده است (29). به هر حال، پتانسیل آنها برای استفاده در شستشو، ضدعفونی کردن و کنترل بیوفیلم ها نیاز  مطالعه مستمر و بیشتری دارد.

@Copuright Azaranweb.com
AZARAN WEB